Tuesday, July 10, 2018

Gäddsafari #2 2018

Ny vecka och givetvis är det då dags för en ny summering av våra populära gäddsafariturer. Denna gång var vi lite fler än vad vi var förra tillfället som ville följa med ut i skärgården. Närmare bestämt 20 personer!

Väderförutsättningarna denna gång gav oss lite begränsade möjligheter till val av fiskeplatser. Vindarna var nämligen hyfsat starka från sydväst, mellan 6-12 m/s. Solen värmde dock skönt denna kväll och temperaturen under dagen uppgick till 26 grader och bara några få grader svalare under kvällen.

Första området denna kväll förlades till Danmarksfjärden strax väst om Dragsö camping. Som tur var hade vinden mojnat av något och det bjöds på fina fiskemöjligheter. I min båt hade jag sällskap av familjen Stenander denna kväll. Vi fick sannerligen en pangstart på fisketuren! I det första kastet högg en abborre på 1,14kg, fördelat på 44cm. En riktigt fin abborre även om huvudmålet för dagen var att fånga gädda.

Snart nog hugger även första gäddan på samma plats för oss. Inom den första timmen fångar vi fem gäddor och tappar lika många till som inte riktigt ville fastna på våra krokar. En riktigt bra start och den största gäddan mätte hela 91cm för oss vilket vi insåg skulle stå sig bra i kampen om att bli gäddsafarits längsta fisk.

Som vanligt återsamlades vi efter ungefär en timme med de övriga fem båtarna för vidare transport mot ett nytt fiskeområde. Vinden hade nu lagt sig ännu mer och det var väldigt behagligt fiskeväder när vi begav oss till Andöarna som ligger en bit norr om Dragsö. Under nästan en timme till provade vi ett flertal platser, dock utan resultat denna gång. Tiden passerade snabbt förbi och snart var det dags för transport tillbaka mot Dragsö. I vår båt var vi lagom segervissa eftersom vi fått en gädda på 91cm tidigare under kvällen.

Väl på Dragsö var det dags för prisutdelning inför en mindre publik. Vi kunde på sex båtar summera 16 fångade gäddor där toppfisken mycket riktigt slutade på 91cm.

En riktigt härlig tur i skärgården med många huggvilliga fiskar. Förhoppningsvis är gäddorna lika intresserade vid nästa gäddsafari torsdagen den 12/7.

// Daniel Wickman
   2018-07-10

0 comments: