Sunday, July 1, 2018

Gäddsafari #1 2018

Sommaren är här och nu har äntligen våra gäddsafarievenemang dragit igång för säsongen. Ett riktigt sommartecken helt enkelt!

I torsdagskväll genomfördes den första fisketuren av sammanlagt sju denna sommar. Karlskrona bjöd på kanonväder dagen till ära. 26 grader, strålande solsken och måttliga vindar från syd-syd/väst.

Den sedvanliga genomgången var snabbt avklarad då vi endast var sju deltagare denna kväll. Det gjorde att vi snabbt kom i båtarna och ivrigt begav oss mot kvällens första fiskeområde som var förlagt till Haglö/Varö/Skillingenäs. Sällskapet i min båt bestod av tysken Michael samt svensken Mikael med sin fru. För oss började det trögt, trots att mitt tränade "fiskeöga" gav mig en god känsla av att förutsättningarna var de rätta. När hoppet så sakteliga börjat tryta kom dock första gäddan. En liten sådan, men ack så viktig för att få igång känslan av att nu var vi på rätt plats.

Tiden gick som vanligt snabbt när man har roligt och snart nog var det dags att återsamlas för vidare transport mot nya områden. Då vi fördelat oss på två båtar gick det snabbt att förflytta oss till Danmarksfjärden och snart nog var vi igång med att kasta åt höger, vänster och alla håll där gäddorna bevisligen inte var hemma. En sista förflyttning visade sig vara givande. Inom loppet av några minuter har vi kontakt med flera fiskar som biter men inte riktigt fastnar på våra krokar. Välförtjänt nog krokar Mikael här sin livs första gädda på härliga 68cm. Ingen bjässe, men en ivrig fisk som visade sig räcka till för att bli kvällens längsta gädda bland samtliga deltagare.

Tillbaka på Dragsö summerades fyra fångade gäddor och en abborre som trevlig bifångst. Minst det dubbla antalet gäddor tappades innan de nådde båten men en kväll med så fint väder som denna gjorde det inte mycket.

Nu laddar vi om för nästa veckas gäddsafari och hoppas på huggvilliga fiskar. Platser finns kvar så tveka inte att höra av er till Dragsö campings reception för er bokning.

// Daniel Wickman
   2018-07-01

0 comments: