Friday, July 29, 2016

Gäddsafari #5 2016

Igår arrangerades sommarens femte gäddsafari och det bjöds på huggvilliga gäddor, soligt väder och en trevlig båttur runt om i skärgården. Vi var totalt 34 personer som åkte ut vid femtiden och vår första anhalt var området mellan Kobebus och Kurrholmarna som ligger strax syd som Karlskrona centrum.

Vinden låg på ganska bestämt den här kvällen och vissa båtar fick kämpa för att få fäste med sina ankare i sjön. Det dröjde inte lång tid innan första gäddan var landad i min båt då en pigg gädda på 62cm högg i första kastet. Vi fiskade vidare och snart var även den andra gäddan för dagen krokad.

Därefter fick vi ge ifrån oss vår båts ankare till en av grannbåtarna då de förlorat sitt så resterande del av kvällen fick vi klara oss utan. Lite av en utmaning helt klart när vinden låg på men motorn fick agera ankare i backläge så det funkade bra ändå. Vi hann fånga en gädda till i båten under den första timmen innan vi återträffades för vidare transport till nästa område. Strax innan återträffen fick jag även ett samtal från kollegan Willy som berättade att de fångat en gädda runt metern vilket är en riktigt fin gädda! Exakta längden avvaktade vi med till vi kom tillbaka till Dragsö men vi visste direkt att den gäddan skulle bli svårslagen i tävlingen.

En längre transport väntade efter återsamlingen där vi rörde oss till ett område öst om stan. Cirka tjugo minuter senare var vi framme vid Verkö och Tvegölja där vi spenderade en knapp timme. I min båt fortsatte gäddorna trilla in, även om fördelningen på fångsten var en gnutta ojämn i båten. Inte mindre än sju gäddor fångades i min båt på en mindre jigg i motoroil färg där den längsta fisken var 72cm. Ett helt okej resultat men tyvärr för vår del skulle det inte räcka för vinst denna kväll.

Väl tillbaka på Dragsö kunde vi summera 22 gäddor totalt och även en del abborrar som bonusfångst. Den längsta gäddan fångades föga förvånande i Willys båt och mätte imponerande 95 centimeter. Fisken var i god kondition och bjöd upp till en ordentlig fight innan hon låg i nätet, redo för fotografering. Som vinnare av gäddsafarit belönades samtliga i båten med vinnarkepsar och en varm applåd från övriga deltagare.

Överlag var det en mycket lyckad tur och vi ser redan fram emot nästa veckas gäddsafari! Platser finns kvar men det beräknas bli fullbokat så kom ihåg att boka er plats i tid om ni vill följa med ut på en spännande fisketur! Pris är 200:- per person och platser bokas via info@dragso.se samt på telefon 0455-15354

// Daniel Wickman
   2016-07-29

0 comments: