Friday, July 15, 2016

Gäddsafari #3 2016

Hej alla trevliga läsare!

Ännu en vecka har passerat och det har blivit dags att skriva en ny summering från gårdagens gäddsafari. Förra veckan bjöd på riktigt starka vindar och gratisduschar till deltagarna från de höga vågorna. Gårdagens fisketur visade sig bjuda på helt andra förutsättningar.

För första gången denna sommar var det fullbokat. Tio båtar och 38 deltagare var vi som provade fiskelyckan ute i skärgården. Strax före klockan sex på kvällen var alla på plats och den sedvanliga informationen hölls vid utsatt tid. Med svaga vindar från väst var möjligheterna stora för vart vi kunde fiska denna kväll. Eftersom vi var tio båtar så krävs ett relativt stort område och därför valde jag att besöka ö-grupperna precis syd om centrum som heter Kurrholmarna, Bergaholmarna och Kobebus.

I min båt hade jag sällskap Erling och hans fru, men även en ung fiskeentusiast som heter Max. På vårt första stopp tog det inte mer än tre kast innan Erling hade fångat första gäddan för kvällen. Denna mätte 62cm och gav oss en bra start. Då vinden var svag var också vattnet klart vilket gjorde gäddorna lite svårflirtade. Innan första timmen var över hade vi landat tre gäddor i vår båt men ingen över 62cm.

Denna kväll låg molnen tätt på himlen och det kändes nästan som vi hade skymning redan från sextiden när vi åkte ut. Lagom när vi kom fram till nästa område började det regna lite lätt, men inte värre än att det var fortsatt behagligt att fiska vidare. Vinden hade nu avtagit helt och det gjorde inte fisket lättare.

Jag och min kollega Willy beslutade oss att fiska av samma ö-grupp vid kvällens andra område. Vi vet att den här platsen brukar kunna leverera bra med gädda och Willys båt hade direkt kontakt med en gädda som slet sig. Vi fortsatte driva på varsin sida av ön och kastade våra beten mot all sten och tång där gäddan tycker om att vistas. I min båt hade vi ingen kontakt med fisk här så vi beslutade oss att prova på annat håll. Detta beslut var inte lyckat för min båt, men för Willys båt som höll sig kvar lönade det sig att stå fast vid fiskets grundregel nummer ett, det vill säga att ha tålamod. De lyckades nämligen fånga kvällens längsta gädda på samma plats som mätte fin fina 95cm.

Vi fiskade vidare och jag landade en gädda som troligen skulle vunnit tävlingen om vi gått efter kortast möjliga fisk, således inte den vi var ute efter men alltid trevligt med lite sprattel i andra änden av linan. Tiden sprang iväg och det var dags att återsamlas för vidare färd tillbaka till Dragsö.

Väl uppe vid vår fiskebod sammanfattade vi kvällen med alla deltagare och kunde konstatera att 27 gäddor fångades under kvällen. Gäddan som fångades i Willys båt på 95cm vann i överlägsen stil och vinnarna försågs med våra fina kepsar. Roligt var också att det rapporterades in ett tiotal abborrar som fångades som bonus.

Nu ser vi fram emot nästa veckas gäddsafari som även det lär bli fullbokat. Än finns platser kvar så vill ni vara med finns chansen! Anmälan till info@dragso.se eller telefon 0455-15354

// Daniel Wickman
   2016-07-15
0 comments: