Friday, August 5, 2016

Gäddsafari #6 2016

Veckorna går snabbt så här i sommartid och det har blivit dags för ännu en summering, denna gång från gårdagens gäddsafari som var sommarens sjätte i ordningen.

Vi var mer eller mindre fullbokade igen vilket innebär tio båtar och 39 fiskesugna entusiaster. Denna kväll visade sig bli väldigt blåsig och även om det inte regnade, så var de flesta deltagarna blöta vid återkomsten till Dragsö efter att vågskvalp stött över relingen på båtarna.

Första stoppet för kvällen blev området mellan Basareholmen, Mjölnareholmen och Kalsholmen som ligger strax öst om centrum. I min båt hade jag sällskap av Ingvar Karlsson med dotter och även Marian som jobbar hos oss på Dragsö. Vi hade ingen större lycka på första platsen utan hade endast en fisk som slet sig.

Efter en knapp timmes fiske så åkte vi vidare till nästa område som för kvällen blev mellan Verkö och Tvegölja. Meterologerna hade inte ett enda rätt vilket resulterade i att vi fick kriga i vinden och därmed vågorna. Det dröjde inte länge innan den första fisken var krokad i båten och det var Marian som fick den. Gäddan mätte 67cm och gav oss nytt hopp om fler fiskar. Vågorna var stora och det var svårt att hålla balansen i båten medan vi stod upp och kastade.

I min båt lyckades vi fånga en mindre gädda innan tiden tickade iväg mot återsamling. Flera av fiskarna högg försiktigt och vi tappade en handfull som inte fastnade på våra krokar. Strax efter åtta på kvällen la vi till vid bryggan på Dragsö igen och det framkom direkt att en stor fisk landats i en av båtarna.

Det visade sig vara sommarens längsta gädda som är tagen vid gäddsafari då den mätte finfina 99cm. Närmsta fisk gällande längd mätte dryga 70cm så det var verkligen utan konkurrens den längsta gäddan för kvällen. Tyvärr verkade inte gäddorna vara på hugget denna kväll då endast 7 gäddor landades totalt.

Nästa vecka är det dags för sommarens sista gäddsafari och förhoppningsvis kan vi avsluta på topp med många fiskar och kanske även en och annan gammelgädda!

// Daniel Wickman
   2016-08-060 comments: