Saturday, July 6, 2019

Gäddsafari #2 2019

Veckorna flyger iväg såhär i sommartider och vi har redan hunnit genomföra sommarens andra gäddsafari som gick av stapeln i torsdags. Redan dagen innan kunde man ana att det skulle bli otacksamt väder då vindarna varit mycket starka i Karlskrona hela veckan. Det visade sig mycket riktigt bli ganska tuffa förhållanden...

Med byvindar uppåt 17m/s från sydväst och oroväckande molnbildning från väst begav sig fyra båtar och totalt tolv deltagare ut i skärgården. Eftersom vindarna var starka blev platsvalen begränsade denna fisketur eftersom vi ogärna ville ligga i den värsta snålblåsten i jakten på gammelgäddan. Lyckligtvis höll sig vindarna någorlunda i schack när vi for ut till första stoppet i Nättraby/Sjuhalla.

Väl på plats spenderade vi en timme i området med mestadels svalt intresse från gäddorna. I min båt hade jag sällskap av ett tyskt par denna kväll. Ingen av oss lyckades överlista en fisk under första timmen, även om det var nära flera gånger. Vi tappade ett par fiskar som slet sig från våra krokar och några nyfikna individer var även framme och nosade på dragen kunde vi se när de närmade sig båten.

Nåväl, nya jaktmarker krävdes och efter första timmen for vi vidare norrut till Rosenholmsområdet. Eftersom vi låg bra till med tiderna denna kväll blev det lite drygt en timmes fiske även i område nummer två. Vi hann dock inte mer än börja svinga våra drag innan himmelen öppnade sig och regnet vräkte ned. Med en temperatur på under 15 grader, piskande vindar och regn som därmed for från alla möjliga och omöjliga vinklar hade vi det lagom mysigt där ute. En av båtarna kastade in handduken i ösregnet och begav sig tillbaka till Dragsö för en värmande dusch.

Som tur var upphörde regnet nästan lika snabbt som det for ned. Vi var bra förberedda med regnkläder och kunde kasta vidare och snart nog fångades den första gäddan i vår båt. Den mätte förvisso endast 61cm, men det var en fisk och den var mer än välkommen då hoppet tändes igen. Vi hade flera känningar i våra spön i samma område utan att lyckas fånga någon mer denna kväll i min båt.

Väl tillbaka på Dragsö fick det bli en snabb summering av kvällen där vi kunde konstatera att det dragits en gädda per båt av de som hängde kvar ute i ovädret. Den längsta mätte ungefär 79cm och givetvis belönades vinnarna med vacka vinnarkepsar!

Personligen har jag minsann beställt bättre fiskeväder till nästa vecka...

// Daniel Wickman
   2019-07-06

 

0 comments: