Thursday, July 27, 2017

Gäddsafari #5 2017

Hej alla fisketokar!

Ikväll var det återigen dags för vårt populära gäddsafari, som arrangeras varje torsdag under sommaren. I vanlig ordning var det mer eller mindre fullbokat, tio båtar och 38 personer var redo för några timmars fiske i skärgården. Flera av grupperna gjorde ikväll sina allra första gäddsafarin medan många sällskap varit med både en och 120 gånger (bokstavligen talat) tidigare.

Första platsen för kvällen var förlagd till Verkös sydsida och ön Tvegölja, som ligger strax öst om centrum. I min båt hade jag ikväll sällskap av familjen Jönsson. Dragen kastades åt både höger, vänster, upp och ner i jakten på gäddan. Det tog inte lång tid innan den första fisken var krokad och den mättes snabbt till att vara 68cm. Bra start! Fisken gav mersmak och det tog inte lång tid innan den andra fisken var avkrokad och återsläppt. Av bara farten krokar ett av barnen i båten sin första gädda helt själv och glädjen var stor!

Vind är en viktig faktor för att ha lyckat fiske och idag hade vi inte denna parameter på vår sida. Det var nämligen mer eller mindre vindstilla denna kväll och molnigt/halvklart i övrigt. Efter en timme tog vi hela gänget med oss och åkte närmre centrum till ögrupperna Basareholmen, Mjölnareholmen och Kalsholmen. Här blev det ungefär en timmes fiske till och i vår båt gick det trögt här. Endast en fisk tappades under den här timmen och tiden bara flög förbi. Snart nog var det dags att vända tillbaka och se vad kvällen bjudit på för de andra båtarna.

I vanlig ordning återträffades vi vid fiskeboden på Dragsö inför en mindre publik som inte följt med ut, men som var intresserade av att höra hur fiskelyckan varit. Det visade sig att vinnargäddan denna kväll mätte 89 centimeter och togs av en skicklig lokal fiskare. De hade haft fiskelyckan med sig denna kväll och fångade sex gäddor sista timmen i deras båt, bra fiskat som vi säger och välförtjänta vinnare! Totalt fångades 14 gäddor och alla fick friheten åter som sig bör.

Nu laddar vi om för sommarens två sista gäddsafarin, nästa chans att följa med är på torsdag!

Tack för att ni tog er tid.

// Daniel Wickman
   2017-07-27

0 comments: