Thursday, August 3, 2017

Gäddsafari #6 2017

Hej alla vänliga läsare!

Ikväll genomfördes sommarens sjätte gäddsafari och totalt var vi denna gång fem båtar och 20 personer. Tyvärr hade vi ingen större lycka gällande vädret denna gång då regnet höll sig ihärdigt över oss under första timmen. Vindarna var svaga från syd och med dessa förutsättningar valde vi att fiska runt Verkö och Tvegölja som ligger strax öst om centrum.

Väl på plats började vi dänga våra beten mot första bästa plats som såg ut att kunna hålla gädda. Det tog inte allt för lång stund innan undertecknad krokat första fisken. Ingen bjässe men likväl den första viktiga fisken. Gäddan satt krokad enkelt i mungipan och kunde lätt skakas av vid båtkanten.

Snart nog högg det igen och även denna gång var det en gädda av mindre kaliber i andra änden av linan. 52 centimeter skulle nog inte räcka långt tänkte jag för mig själv. Inga fler fiskar fångades i vår båt på första platsen utan vårat krut skulle läggas på plats nummer två. Olyckligtvis fick en av våra gäster sin fisketur halverad i tid då en vass krok hamnat på helt fel plats, nämligen i fingret! En kort sjukhusvistelse senare var kroken ett minne blott.

Övriga fiskare fortsatte till en grupp öar strax syd om centrum, Bergaholmarna och Kobebus. Vi hade ungefär 45 minuter kvar att fiska på så för att ingen tid skulle gå till spillo spred vi snabbt ut oss bland de visuellt sett heta gäddfiskeplatserna. Nästan omgående rycker det till ordentligt i min båtkamrats spö. Fisken är större än vår tidigare fångade gädda så nu åker håven fram!

Gäddan drog dock fram ett ess ur rockärmen och gjorde ett sista desperat försök att skaka sig loss. Tyvärr för oss så fick vi se fisken simma iväg några decimeter ifrån håven. Surt!

Vid åttatiden återsamlades vi för gemensam färd tillbaka mot Dragsö. Nu hördes och sågs åskan rulla in mot centrum samtidigt som regnet på nytt vräkte ner. Sjöblöta kunde vi lägga till vid bryggan och stämma av kvällens resultat. Vinnare denna gång blev Willys båt som plockade en 79 centimeter lång gädda. Totalt fångades det åtta gäddor fördelat på oss fem båtar.

Nu återstår endast ett gäddsafari denna sommar och det sker kommande torsdag. Tiden är 17:00-20:00 och platser finns kvar. Passa på och följ med på en spännande fisketur i vår vackra skärgård. Jag ska försöka beställa bättre väder till nästa gång!

// Daniel Wickman
   2017-08-030 comments: