Sunday, July 19, 2020

Gäddsafari #4 2020

En kväll att minnas. Rekord! Ja, jag önskar det kunde vara i positiv bemärkelse men denna gång handlar det dock om ett mindre smickrande rekord. Vi tar det från början!

Intresset var riktigt stort och faktum är att vi var fullbokade nästan en vecka i förväg. I slutändan blev vi 40 personer fördelat på 12 båtar. Väderguden hade dukat upp ett spegelblankt hav, varma vindar och en sol i sitt esse. Runt 24 härliga grader och det var verkligen en sommarkväll med mersmak.

Vi kryssade mellan öar och skär mot första området som denna kväll var förlagt till Ivö, Utö och Ekeskär som ligger omkring 20 minuters färd väst om Dragsö. Väl på plats gick det snabbt att fördela ut sig bland tångruskor, stenar och vassar. Ivrigt kastade vi allt från spinnare, skeddrag, jiggar och diverse beten liknande julgranspynt men utan framgång. Det var precis som om att gäddorna tagit semester denna kväll...

Efter en timme och noll fångade fiskar senare samlades hela gänget på nytt för vidare färd halvvägs tillbaka till Dragsö. Vi stannade till vid Haglö och Smörpundsholmarna. Forsatt vindstilla och vattnet kunde gott och väl jämföras med gin i klarhet. Detta var inte fördelaktigt för fisket fortsatte lindrigt sagt trögt, tillsynes för alla båtar.

Kast efter kast, plats efter plats. Inget tycktes bättre än något annat och det var lätt att stå och istället drömma sig bort i den vackra naturen som skärgården bjuder på. Till slut började vinden göra sig påmind och hoppet steg om att fiskarna i vattnet skulle vakna till liv. Tyvärr verkade inte heller detta göra skillnad denna kväll och vi fick fara tillbaka tomhänta till Dragsö för återsamling och prisutdelning.

Efter den snabbaste summeringen någonsin kunde vi konstatera att noll fiskar fångats under kvällens gång, vilket mig veterligen är ett nytt bottenrekord.

Vi får hoppas det var sista gången vi fickuppleva ett såpass svagt fiske, även om vädret i sig vägde upp för mycket denna kväll.

// Daniel Wickman
   2020-07-19

0 comments: