Friday, June 28, 2019

Gäddsafari #1 2019

Sommaren är här och äntligen har nu våra populära gäddsafari event dragit igång. Som vanligt arrangeras dessa turer varje torsdag under sommaren och den första turen bjöd på minst sagt blandat resultat mellan båtarna.

12 fiskare fördelat på tre båtar var inbokade till den första fisketuren för sommaren. Med tanke på att vi var relativt få deltagare kom vi också iväg tämligen snabbt från Dragsö Camping. Vi satte kurs österut mot Verkö/Tvegölja som var kvällens första planerade stopp. Väl där kunde vi konstatera att vindarna var något starkare än vad vi på förhand trott. Istället för vindstilla hade vi nu 4-6m/s från sydväst. Med andra ord, det såg bra ut!

Undertecknad hade denna gång sällskap av familjen Glimstedt. Barnen var laddade till tusen då de varit med en gång tidigare för några år sedan och haft lyckan att då vara i den vinnande båten. Denna gång skulle det dock visa sig vara svårt att få ens den minsta gäddan att intressera sig för våra beten.

Under den timme vi spenderade på första platsen lyckades vi inte hitta någon aktiv fisk. Vi bytte plats flertalet gånger utan framgång. Detsamma gällande fiskedrag.

Som vanligt går tiden snabbt på sjön och vid halvtid var det dags att röra sig närmre centrum. Basareholmen, Kalsholmen och Mjölnareholmen var de utvalda platserna för sista stoppet. Molnen var ilsket mörkblå och det såg ut som att åskskurar inte var alltför långt borta. Temperaturen sjönk snabbt och vi med shorts och t-shirt kunde snart se gåshuden yttra sig. Enorm skillnad mot kvällen innan då kvicksilvret fortfarande visade 28 grader så sent som 22 på kvällen. Denna kväll var det svala 17 grader när vi nådde bryggan igen på Dragsö strax före nio på kvällen.

Nåväl, på den andra platsen för kvällen lyckades åtminstone en av båtarna lura upp lite fisk. Och det var inte vilken båt som helst. Denna kväll hade vi nämligen 20 års jubilarer med på sjön. Ingvar och hans dotter Marie-Louise har under så pass många år deltagit på våra gäddsafarin och just denna kväll hittade de verkligen rätt.

Det visade sig att Ingvar med sällskap lyckats fånga 4 gäddor, och dessutom tappat en större fisk som slet sig under båten. Den längsta gäddan för kvällen mätte 79cm och i sedvanlig ordning utdelades vinnarkepsar och denna gång även blombuketter till våra jubilarer. De andra två båtarna hade inte samma fiskelycka utan fick nöja sig med att komma ut i skärgården och bevittna himmelns skådespel där västra sidan av centrum bjöd på klarblå himmel medan östra delen var betungad med mörka moln i olika färger.

Nu laddar vi om för nästa vecka och hoppas gäddorna är huggvilliga för våra deltagare torsdagen den 4 juli. Platser finns kvar så säkra ditt deltagande genom att kontakta Dragsö Campings reception 0455-15354 eller via mail info@dragso.se

// Daniel Wickman
   2019-06-28


0 comments: