Thursday, August 10, 2017

Gäddsafari #7 2017

Sommarens allra sista gäddsafari arrangerades denna torsdagskväll och vilket väder vi fick! Runt 23 grader, strålande solsken och måttliga vindar från sydväst. Totalt var vi 23 personer som gav oss ut fördelat på sex båtar.

Som första plats denna kväll begav vi oss till Ivö, Utö och Ekeskär som ligger en bra bit västerut från Dragsö sett. Vinden låg på fint och det kändes riktigt bra när dragen kastades ut. Ganska snart har undertecknad en efterföljare som tyvärr för min del valde att inte hugga. Här fanns det fisk!

Hoppet släcktes tyvärr ganska snabbt då huggen uteblev trots flertalet förflyttningar. Drag byttes, platser byttes, hastigheter på hemtagningen av dragen varierades. Allt förgäves. Det tyckes omöjligt att fånga en gädda för vår båt. Efter ungefär en timme begav vi oss vidare till nästa område som denna kväll var Kobebus/Bergaholmarna, strax syd om centrum.

Vi fortsatte ivrigt med våra kast men inget tyckes falla de kräsna gäddorna i smaken. I min båt hade vi totalt ett ynkligt hugg under kvällen och när vi kom tillbaka till hamnen visade det sig att de flesta haft det mycket trögt. Endast fyra gäddor fångades totalt och den längsta mätte 77 centimeter. Ibland får man helt enkelt försöka se ljuspunkterna i annat under en fisketur och som tur var gav vädret oss en anledning att le när vi körde in mot Dragsö i slutet. Havet var lugnt och solnedgången fantastisk.

Detta var det sista gäddsafarit denna sommar och nu laddar vi om för höstens fiskesäsong som börjar om en knapp månad. Följ vår blogg under hösten för de senaste fångstrapporterna och nyttiga tips!

// Daniel Wickman
   2017-08-10

0 comments: