Saturday, July 21, 2018

Gäddsafari #4 2018

Ny vecka och nytt gäddsafari på agendan. Denna gång var det fulltecknat redan dagen innan evenemanget och dessutom en kölista på ett tiotal namn. Fantastiskt intresse för att komma ut i skärgården i jakten på de gröna predatorerna, gäddorna!

Värmen i Karlskrona håller i sig och dagligen visar kvicksilvret mellan 27-32 grader. Vattentemperaturen har därför följt efter och håller sig omkring 21-23 grader inomskärs. Lyckligtvis är en del gäddor trots värmeböljan på huggvilligt humör och det skulle vi få klart för oss snabbt under sommarens fjärde gäddsafari.

Fullbokat innebär 40 fiskare fördelat på tio båtar, eller snarare 38 denna gång då vi fick ett par sena avhopp. I ett långt och utsträckt led åkte vi gemensamt till första fiskeområdet som för dagen var förlagt en bra bit västerut, närmare bestämt kring Ivö, Utö och Tromtö. I min båt hade jag sällskap av Erik och hans vän. För oss dröjde det bara några minuter innan första fisken var landad. Snart nog var även fisk nummer två i andra änden av linan och innan vi var klara med första området hade vi fångat både abborre och gädda i vår båt.

Vindarna var relativt lugna denna kväll och vi begav oss tillbaka närmre stan och fiskade mellan Varö och Ramsö som andra plats. Här spenderade vi en knapp timme och återigen var det omgående kontakt med fisk i vår båt. Det fortsatte nappa i god takt och innan vi spenderat vår knappa timme på platsen kom vi upp i sex fångade gäddor, där den längsta mätte 77cm.

Färden tillbaka till Dragsö var lugn och vi kunde avnjuta en mycket vacker solnedgång snett bakom oss. Väl tillbaka i land konstaterades att det totalt fångats 15 gäddor under kvällen och dessutom ett tiotal abborrar som bonusfångst. Fisken på 77cm som fångades i vår båt visade sig räcka för att bli kvällens längsta bland samtliga båtar. En härlig kväll på sjön blev det helt klart!

Nästa vecka är det dags för sommarens femte gäddsafari som startar 17:00. Än finns ett fåtal platser kvar men intresset är stort och troligtvis blir det fullbokat inom kort.

// Daniel Wickman
   2018-07-210 comments: