Wednesday, July 18, 2018

Gäddsafari #3 2018

Veckorna går snabbt såhär i sommartider och redan nu på torsdag är det dags för sommarens fjärde fisketur. Men innan dess är det dags att summera förra veckans gäddsafari, så låt oss köra igång!

Det var bra intresse förra veckan och totalt blev vi åtta båtar med fyra personer i varje båt. Under dagen hade vindarna varit starka och såväl jag som min kollega Willy hade lindrig beslutsångest över vart vi skulle kunna tänkas åka denna kväll. Vi hade dock vädergudarna med oss och när det var dags för avfärd hade vinden lagt sig betydligt. Vi valde därför att åka till Bergaholmarna/Kobebus som ligger rakt söderut om Karlskrona centrum.

Snart nog var vi iväg och väl på plats var båtarna ivriga att komma igång med fisket. Vi spenderade lite drygt en timme på första fiskeområdet och i min båt lyckades vi fånga vår första gädda och även en riktigt stor abborre. Den imponerande randiga fisken mätte imponerande 45 centimeter och med en respektabel vikt av 1,4kg. Flera båtar fångade sina första gäddor för kvällen redan på första platsen.

I ett fint led transporterades vi sedan vidare mot nästa område som var förlagt väst om Dragsö. Vi valde faktiskt att återvända till samma sträcka som var framgångsrik veckan innan. Det visade sig vara ett lyckat val då flera av båtarna fångade ett flertal gäddor på detta område. I min båt hade vi omgående en lite bättre gädda på kroken och nu var vi med i matchen. Frågan var bara om 78cm skulle räcka?

Det dröjer inte länge innan vi har fångat nästa fisk och gäddorna var minst sagt hungriga där vi var. En timme senare har vi fångat sex gäddor i vår båt, medan min kollega Willy lyckats ännu bättre. Imponerande nio gäddor landades i hans båt och den största mätte 86cm. Med denna fångst blev de också gäddsafarits vinnare och kunde stolta hämta ut de fina vinnarkepsarna vid återsamlingen.

Totalt fångades 22st gäddor och ett par abborrar som bonusfångster, fördelat på 32 deltagare. Det siktar vi på att slå på torsdag!

På torsdag är det redan nu i det närmaste fullbokat. Riktigt kul!

// Daniel Wickman
   2018-07-18
0 comments: